(Vide0) J4ngan Beli Kereta ‘Secondhand’ Y4ng Ada Mas4lah Ni Kal4u Tak N4k Rugi, Ini Seb4bnya

Mungkin ada diantara kita yang sedang survey untuk beli kenderaan tapi tak jumpa-jumpa lagi.

Kerana tidak mempunyai bajet yang agak banyak, maka terpaksalah membuat pilihan untuk membeli kereta second hand.

Tapi sebelum beli kereta secondhand, kenalah pastikan yang kereta itu masih lagi berkualiti dan berbaloi untuk dibeli sesuai dengan harga yang ditawarkan.

Jadi, macam mana nak tahu yang kereta second hand tu masih berkualiti dan apakah komponen yang perlu dilihat untuk memastikan kereta tersebut berbaloi untuk dibeli?

Satu akaun TikTok bernama @adrianchiaaa ada berkongsikan berkenaan perkara itu.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti tips-tips yang dikongsikannya itu seperti berikut:

  1. Tarikh pengeluaran seatbelt tak sama dengan kereta.
  2. Seat railing berkarat.
  3. Skru tak sama
  4. Selut di bawah penutup minyak enjin

 

@adrianchiaaaMacam mana nak pilih kereta second hand yang berkualiti? #fypmalaysia #cartips #carmalaysia #usedcar

♬ Reality – Lost Frequencies

Sumber: @adrianchiaaa

About admin

Check Also

Anak Krltikal & Ditidurk4n, Ibu Kanak2 Termak4n D4dah Rup4nya Sdng Derita K4nser Tahap Lima

  Kisah kanak-kanak empat tahun dari Kelantan yang kini dalam keadaan kritikal selepas dadah jenis …

Leave a Reply

Your email address will not be published.