DSV akui sent4p tonton MV l4gu Iqbal, tuduh lap4r publisiti d4n pembohongan- “Semu4nya temberang, plot twist kal4h cerita Tamil”

MEMUALKAN! Usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida tidak sanggup menghabiskan tontonan video muzik (MV) single pertama berjudul Hujan nyanyian bekas kekasihnya, Ahmad Iqbal Zulkefli yang dimuat naik di laman YouTube pada Isnin.

Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman, 50, menyifatkan bekas pembantu peribadinya itu seorang yang gil4kan populariti hingga terg4mak menjadikan ‘kisah kahwin tak jadi’ sebagai sebahagian jalan cerita dalam MV lagu itu.

“Saya akui sent4p apabila orang samakan jalan cerita dalam MV itu dengan kisah kami… try hard yang memualkan! Dia memang lapar populariti, buat apa sahaja kerana nak capai impian untuk popular.

“Saya tak sanggup nak tengok MV itu sampai habis… dia jaja kisah peribadi, semuanya penuh tember4ng dan pemb0h0ngan demi nak meraih populariti dan simpati orang ramai.

Babak tak jadi kahwin dalam MV lagu Hujan.

“Walaupun MV tu dah diubah menggambarkan saya yang tak bertudung, tak pakai bling-bling dan guna pelakon muda, tapi netizen masih dapat rasa persamaan cerita kami,” katanya kepada mStar.

Lagu ciptaan Oja, Zai Hamzah, Iqbal Zulkefli, Achoi, Eric Fuzi yang dimuat naik di akaun YouTube Rusa Music itu menjadi trending nombor satu di laman berkenaan.

Lirik lagu itu berkaitan kisah saya adalah jalan utama cerita tapi pemb0h0ngan memang jelas dan nyata, cuma cerita sebenar dah di plot twist!

VIDA

USAHAWAN KOSMETIK

Mengulas mengenai kemampuan vokal Iqbal, Vida berkata lagu tersebut menerima sambutan hebat pendengar kerana kekuatan MV berkenaan.

Dia turut mengucapkan tahniah kepada Iqbal kerana akhirnya impian untuk meraih populariti dalam masa singkat tercapai hasil menjaja kisah cinta mereka.

Vida bersama dua anaknya, Kacak (kiri) dan Cik B (kanan).

“Sebenarnya kekuatan pada lagu ni adalah MV yang sangat kreatif… itu saya tak boleh nafikan. Suara ada la sikit-sikit macam yang Michael Ang kata dulu (suara kepit macam p0ndan pencen). Nak masuk anugerah lagu? Saya gelak dulu.

“Lirik lagu itu berkaitan kisah saya adalah jalan utama cerita tapi pemb0h0ngan memang jelas dan nyata, cuma cerita sebenar dah di plot twist… kalah cerita Tamil.

“Biarlah asalkan dia boleh raih populariti dia sanggup buat apa sahaja dan sekarang dia dah jumpa apa dia cari,” ujarnya.

Sumber: mStar

About admin

Check Also

“Bersongkok Tapi P4kai Singlet?”-PU SYED Beri Tazkirah ‘Free’ Pad4 Aliff Syukri

Pencetus Ummah (PU) dan pendakwah bebas, PU Syed Bakri tampil memberikan sedikit ‘tazkirah’ kepada usahawan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.