(video) Terseremp4k Di Kaunter Bay4ran, TokTi Bel4nja Bayarkan Main4n Untuk An4k Wanita Ini..

Baru-baru ini, menerusi platform perkongsian video Youtube, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza berkongsi vlog terbaharu yang menampilkan diri beliau dan anak sulungnya, Siti Aafiyah di sebuah g3dung menjual permainan.

Menerusi video yang berdurasi sekitar empat minit itu, kelihatan g3lagat comel Aafiyah yang beriya memilih hadiah buat adik kesayangannya, Muhammad Afwa yang kini baru berusIa enam bulan.

Siti menerusi voice over berkata, dia berasa bersyukur kerana dikurniakan peminat yang sering memberikannya hadiah, di samping bersyukur kepada Tuhan terhadap rezeki yang lebih untuk memberi sedikit kebahagiaan buat anak-anaknya yang masih kecil.

“Walaupun zam4n knak-knak saya jarang sangat ada atau dapat mainan, tapi saya tetap enjoy dengan cara kami dulu-dulu. Alhamdulillah sewaktu saya dah jadi artis, saya terh4ru sangat sebab mendapat banyak sangat hadiah-hadiah. Kalau anak p4tung atau teddy bear tu terlalu banyak.

“Kemana-mana saya pergi, saya dapat banyak hadiah. Itulah tanda sayang peminat kepada saya. Saya ucapkan terima kasih kepada semua peminat saya. Selepas saya mendapat Aafiyah dan Afwa, mereka memberikan hadiah terlalu banyak sampaikan satu bilik tu penuh je dengan hadiah-hadiah.

“Itulah ken4ngan paling indah bagi saya bersama peminat saya yang sangat murah hati. Dan apabila saya ada sedikit kemampuan, apa yang anak saya inginkan, saya cuba tunaikan. Apa yang penting adalah kegembiraan dan kasih sayang.. kita semua diberikan rezeki yang berbeza-beza, tetapi tidak bermaksud kita tidak boleh membahagIakan orang lain,” ujar Siti.

Namun, ada satu hal yang menarik perhatian penonton. Pada penghujung video, selepas selesai membuat pembay4ran, Siti dilihat menegur seorang kanak-kanak yang kebetulan turut berada di kaunter. Kedengaran Siti berkata: “Meh Mak Iti belanja,” katanya mesra.

Tanpa banyak bicara, Siti membayarkan permainan yang dipilih oleh kanak-kanak tersebut sambil berkata yang beliau mendoakan agar peminat sentiasa gembira dengan apa saja kehidupan dan situasi yang mereka dilalui.

Menjenguk ruangan komen, ibu kepada kanak-kanak tersebut, Masliani Haji Abdul mengirimkan ucapan terima kasih kerana sudi membayarkan permainan yang dipilih oleh anaknya.

“Allahuakbar k3lu lid4h pabila bertemu dengan id0la kesayangan semua. Terima kasih Dato Ct belanja anak saya, Maisha Nuwairah masa ni. Maisha puji, ‘She’s so generous la ibu’.

“Berk0ngsi mem0ri terindah bertemu idola ibu bersama Maisha & A’isya Begitulah nalurI setiap ibu, sungguh dulu saya pun takda lah mainan BarbIe dulu- dulu, ada rezeki dapatlah beli untuk anak- anak ibu. Tumpang rezeki main BarbIe time dah tua ni,” tulisnya.

Menerusi ruangan balas pula, rata-rata memberikan maklumbalas positif dan memuji betapa murahnya hati penyanyi kesayangan ramai itu.

“Hormat sangat sIkap TokTi yang tidak menunjuk, tidak ri4k, sentiasa syukur. Semoga TokTi panjang umur dan bahagia dengan anak-anak. Salam hormat dan ceria slalu buat TokTi,” tulis seorang peminat.

“Ada banyak yang saya pelajari dari sIkap Tokti. Bagaimana beliau, alhamdulillah, selalu dimudahkan rezekinya.

“Sal4h satunya, karena beliau selalu bersyukur. Entahlah, tapi hampir di setiap video yang ada bicaranya, beliau selalu ucap syukur.

“Memang, semakin banyak bersyukur, atas nikmat ataupun cObaan, ketika senang ataupun susah, maka Allah akan tambahkan nikmatnya.

“I love you Tokti. Panjang umur wahai orang baik,” kongsi seorang lagi peminat.

Sumber: Gempak via coretan.diariviral

About admin

Check Also

“An4k Kata Nak Balik Terus..”- Ayah Seb4k, Dedah Kata2 Akhir Arwh, Rupanya Dah Beri

  Rentetan insiden membabitkan lima sekawan pada awal pagi tadi, bapa kepada salah seorang pelajar …

Leave a Reply

Your email address will not be published.