“S4mpai Tumbuh Bvlu Bawah Itu Pun Nak Naik Court Turun Court Ke…” – Chef Wan Lu4h Peras4an Isu R4yuan Mahk4mah Serina Terhad4p Hak Jag4an An4k2

 

Cef selebriti popular, Chef Wan meluahkan perasaan berkenaan isu hak penjagaan cucu-cucunya, iaitu Tristan Tareef, 11 dan Isabella Saffiya, 10.

Chef Wan menerusi hantaran di Instagram berkata, dia dan keluarga akan menanti keputusan mahk4mah sama ada hak jagaan kedua cucunya itu diberi kepada anaknya, Serina atau bekas suami, Gavin Edward O’Luanaigh.

“Anak saya, Serina ada di sini dan kami menghabiskan masa bersama. Sungguhpun mahk4mah memutvskan untuk memis4hkan anak-anaknya untuk mendapat hak jagaan masing-masing, perempuan untuk Serina dan lelaki kepada bapanya, saya nasihatkan anak saya supaya tidak pisahkan mereka adik-beradik.

“Kami akan tunggu untuk r4yuan kelak sama ada akan dapat hak penj4gaan penuh untuk mereka berdua (sebab kedua belah pihak mahukan hak yang sama). Jadi kita tengok keputusan mahk4mah.

“Jika nanti ada yang menang dan kalah terhadap r4yuan, nasib lah. Terimalah aja keputusan mahk4mah. Saya dah penat dengan k3s mahk4mah mereka. Sampai tumbuh bvlu bawah itu pun nak naik court turun c0urt ke lagi. Mereka akan menginjak usia 11 dan 12 tidak lama lagi. Jika back the same pun saya nasihatkan anak saya drop it. Don’t ever separate them,” tulis Chef Wan.

Dalam pada itu, Chef Wan turut menasihati Serina supaya berdamai dengan bek4s suami memandangkan masing-masing sudah mempunyai keluarga sendiri.

“Berikan saya sedikit ketenangan pada penghujung perjalanan saya. Saya dah buat yang cukup untuk realisasikan perkahwinan impian mereka. Berkorban untuk anak-anak mereka dan melalui pelbagai hal kerana mempert4hankan keben4ran dan hak masing-masing.

“I need to also move on with my life. Mereka dah bagi saya cukup m4lu dalam hidup dengan kegag4lan perkahwinan dan kahwin tangkap basah bap4k tu dan emaknya kahwin di Siam. Cukup-cukuplah mem4lukan saya dan menyusahkan image saya di negara ini.

“Orang hanya tahu menghakimi dan salahkan saya sebagai seorang ayah, padahal saya telah buat yang terbaik dan berbelanja hampir sejuta ringgit kerana mereka berdua. Madu yang diberi, tuba yang saya dapat balik,” kongsinya.

Begitupun, Chef Wan sedar bahawa Allah SWT Maha Kaya dan Maha Mendengar isi hatinya untuk bekas menantu dan anak-anaknya sendiri.

“Saya nasihat Serina, dah jumpa jodoh masing-masing, pandai-pandailah bawa diri. Hidup saya tak panjang. Saya dah kerja seumur hidup hanya untuk berkorb4n untuk ramai orang. Tolong jangan buat hati saya men4ngis lagi.

“I need to move on. Enough is enough,” akhirinya.

Terdahulu, Mahk4mah Rayuan Syariah Shah Alam memberikan hak penj4gaan Isabella kepada Serina manakala anak sulung, Tristan kepada G4vin.Serina menikahi G4vin atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar pada 1 Januari 2010.

Rumah tangga pasangan itu hanya bert4han selama tujuh tahun apabila mereka bercer4i pada 1 Ogos 2017 di Mahkamah Syariah Petaling Jaya dengan tal4k satu.

 

Sumber: Gempak

About admin

Check Also

‘Dia Mungkin Terken4l Deng4n Kontr0versi’ – Fasha Sandha Dedah Sifat Bekas Suami

  Aktres cantik Fasha Sandha pada Isnin mended4hkan bekas suaminya iaitu Rizal Ashram Ramli atau …

Leave a Reply

Your email address will not be published.