“Say4 Ambil Upah B4suh Pinggan…”- Kead4an Terkini Ashira Lep4s Bad Indigo Jatvh S4kit Buat Ramai Terkejvt!

 

MASALAH kesihatan yang dihadapi Bad Indigo sehingga lima jari kaki terpaksa dipotong tidak menjejaskan kasih sayang isterinya iaitu penyanyi Ashira untuk terus berada di sisi.

Ikhlas menerima keadaan itu, Ashira atau nama sebenarnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 37, menganggap apa yang sedang mereka lalui adalah satu ujian dalam rumah tangga.

“Tak tahu nak kata apa, ini adalah ujian selepas berumah tangga dengan dia tiba-tiba jatuh sak1t.

“Semasa c0v1d-19 ni besar dugaan saya hadapi. Saya dan ahli keluarga positif c0v1d-19, kemudian saya kehilangan mak tiri disebabkan virus itu juga,” katanya kepada mStar.

Tidak mahu patah semangat, Ashira berkata dia sentiasa berfikiran positif dan menerima ujian yang diberikan Allah.

Ashira terima kekurangan Bad seadanya.

Bad berdepan kesukaran untuk berjalan apabila lima jadi kaki terpaksa dibuang.

Kata bekas peserta Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) ini, dia banyak berdoa agar diberikan kekuatan untuk berdepan ujian yang datang.

“Semasa c0v1d-19 ni juga saya rasa tak kuat dah sebenarnya, saya down gila-gila sebab banyak ujian.

“Tapi saya fikir balik saya perlu jadi kuat, sebab apa-apa pun yang jadi bukan kita minta dan kita minta pada Allah agar permudahkan segalanya,” ujarnya.

Weekend saya kerja kedai makan kawan saya dekat Puchong basuh pinggan, ambil order dan hantar order.

Dalam pada itu, bercerita tentang sumber pendapatannya, Ashira berkata, dia melakukan kerja sambilan di sebuah restoran di Puchong, Selangor pada setiap hujung minggu.

Dia juga membuat reviu berbayar di Instagram bagi mendapatkan pendapatan sampingan.

“Saya tak ada kerja semenjak habis Gegar Vaganza (GV) dan PKP sampai sekarang memang tak ada kerja nak buat, saya just buat review la sedikit sebanyak dapat membantu.

Ashira akan terus berada di sisi suaminya Bad Indigo.

“Saya masih menanti kalau ada panggilan untuk menyanyi tapi masih belum ada rezeki, weekend saya kerja kedai makan dekat Puchong basuh pinggan, ambil order dan hantar order.

“Nak cakap struggle tu tak, Alhamdululliah cukup makan, ada tempat tinggal. Selain itu ada beberapa insan dan kawan-kawan yang tolong,” ujarnya.

Pada 30 November lalu, mStar melaporkan Bad atau nama sebenarnya Badrol Izhan Yeop Abdullah, 46, berdepan kesukaran apabila lima jari kaki terpaksa dipotong akibat penyakit diabetes.

Bad berkata, dia terpaksa berjalan menggunakan ‘walker’ bagi membantu pergerakan.

Sumber:mstar

About admin

Check Also

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bek4s pengurus perib4di buat Mak Wan Latah

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bekas pengurus peribadi buat Mak Wan Latah Perbalahan antara …

Leave a Reply

Your email address will not be published.