‘Semoga cinta kita bertaut kemb4li di syurga’ – W4nita Luah Kerinduan, Suami Mavt Kemal4ngan Selep4s 18 Hari Nikah

Rezeki, jodoh, aj4l dan mavt itu semuanya ketentuan Allah SWT, kita hanya mampu merancang dan Dia yang menentukan segalanya. Tidak dapat bayangkan betapa lvluhnya hati seorang wanita dikenali sebagai Abil apabila dia kehilangan suami tercinta buat selama-lamanya.

Baru 18 hari berkahwin

Kisah sedih itu dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai Baby. Menurut wanita ini, mereka baru sahaja mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2022 dan hanya sempat bergelar suami isteri selama 18 hari sahaja sebelum suaminya maut dalam kemalangan dirempuh kereta di Lebuhraya Utara Selatan di Alor Gajah, Melaka.

Tuhan boleh aku pinjam dia untuk 18 hari lagi? Semoga tenang suami terhebat.

Di video yang lain, kelihatan wanita berkenaan melawat pusara suami tercinta pada hari lahir arw4h yang ke-23 dengan membawa bunga-bunga untuk menghiasi ‘rumah barunya’.

Hai cinta hati, suka tak I datang ni. Rindu I nak usap you. Doakan I jadi seorang yang tabah ya. Doakan I kuat teruskan hidup I tanpa you. Terima kasih sebab bagi I pahala sabar dan reda dengan ujian ni.

Semoga you tenang dekat rumah baru you. Walaupun you seorang jangan takut tau. I selalu doakan you. Tengok lah I tak datang seorang. I bawa mama dengan adik-adik sekali. Semalam adik menangis rindukan you so I bawa sekali. Diaorang nak tolong cantikkan rumah you.

Hanya ditemani dengan sekeping gambar

Dalam pada itu, wanita berkenaan meluahkan rasa rindu untuk menemani suaminya tidur dan kini dia hanya ditemani dengan sekeping gambar sebagai pengubat rindu.

Terima kasih jaga I tau. Sebelum ni I terlalu bahagia dengan you sampai I lupa itu semua pinjaman. Terima kasih Allah kau pinjamkan aku suami yang baik walaupun cuma untuk 18 hari. Aku bahagia. Terima kasih jadikan I perempuan terakhir dalam hidup you. Semoga cinta kita bertaut kembali di syurga.

Ujarnya lagi, arwah suaminya sempat memberi nafkah duit buat kali pertama dan terakhir sebelum dijemput Ilahi. Ketika dia melihat wajah suaminya buat kali terakhir, wanita ini mengakui bahawa dia berasa tidak kuat dan susah buat dirinya untuk menerima kenyataan itu.

Hanya Tuhan yang tahu betapa lemahnya kaki I untuk berdiri dan terima kenyataan bahawa jas4d yang kaku depan I ni adalah you sayang. Allahuakbar bangun lah. Bagitahu I yang ini semua t1pu.

I minta maaf I belum boleh terima kenyataan. Rindu ni s3ksa I hari-hari sayang. Sampai hari ini I tunggu dia balik tapi tak sampai-sampai.

‘Rehat lah dengan tenang sayang’

 

@babymoshiey_Rehat la dngn tenang sayang walaupun tpksa i yg tseksa ,) Ur clinggy girl n always be your clinggy girl ,) .. aku rindu 🥲

♬ bunyi asal – Baby~

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page message 

Sumber : babymoshiey_Harian Metro

About admin

Check Also

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bek4s pengurus perib4di buat Mak Wan Latah

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bekas pengurus peribadi buat Mak Wan Latah Perbalahan antara …

Leave a Reply

Your email address will not be published.