(Video) “Ya Allah, an4kku..”- Usahawan wanita s4rat hamiI meronta2 derita akib4t disihir..

Gara-gara sifat hasad dengki, seorang usahawan wanita dipercayai menjadi mangsa s1hir pihak tertentu sehingga berdepan penderitaan apatah lagi sedang sarat hamil dengan usia kandungan sembilan bulan.

Menerusi beberapa perkongsian di laman Instagram, wanita dikenali sebagai Ezzah Nellysa itu memuat naik video memaparkan dirinya meronta-ronta menahan kesakitan ketika dirawat oleh seorang ustaz.

 

Menurut usahawan bisnes kafe itu, dia kini berserah semuanya pada Allah SWT dan cuba bersangka baik dengan ujian dilalui dengan penuh kuat serta reda.

“Ya Allah, anakku, banyak sangat yang kamu sudah lalui selama hampir 9 bulan kamu berada di dalam perut mommy..

“Syukur kepada Allah yang mommy tak melalui this alone. Memang tak kuat, hampir nak give up meninggalkan semuanya, kadang-kadang marah tanya apa salah aku sebenarnya.

“Tapi semalam betul-betul buat ku tersedar, Allah hanya menurunkan ujian buat mereka yang mampu. Dan Allah nak tengok kita redha atau tak.

“Sekarang ni mommy redha apa pun, dan mommy serahkan semua kepadaNya. Dan hanya kepadanya kita bergantung,” tulisnya yang hamil anak ketiga.

Ezzah berkata, dia meminta orang ramai mengambil pengajaran daripada kisahnya selain berterima kasih kepada mereka yang menitipkan doa pada malam Nisfu Syaaban lalu.

Esoknya jumpa Iipan nak masuk kedai

 

“Ambillah pengajaran dari cerita mommy ni untuk kita sentiasa perbaiki diri dan bersangka baik pada Allah, siapa buat, kenapa buat or apa tujuan semua kita jangan fikir.

“Terima kasih buat yang mendoakan mommy juga, malam nisfu syaaban tu tak st0p mommy dapat d0a dari you guys yang mommy memang takkan dapat pernah baIas. Mommy d0akan yang baik semua berbalik pada you guys,” katanya.

Sebelum ini, suami Ezzah iaitu Afiq Zulkifly pernah berk0ngsi bahawa isterinya svkar untuk tidur dan kerap mengalami mimpi ngeri selain terjumpa beberapa ‘b4rang’ di luar kafe mereka.

Banyak jumpa syiIing bersep4h

 

 

Buntu dengan situasi berkenaan, Afiq menjelaskan mereka hanya mencari rezeki untuk membesarkan anak-anak dan memohon maaf kepada pihak tertentu sekiranya terdapat sebarang kekhilafan dilakukan sebelum ini.

“Lepas ayah mertua baca doa dgn izin Allah. Allahuakbar Betul2 dia tvnjukkan. Bvngkusan pad (tvala wanita) berisi duit syiling jarvm dan rant1ng bersama dgn nota “Neli tvtup” staff jumpa kat beIakang kedai.

 

“Ya Allah kedai kami ni tak hebat mana pun. Cari rezeki halal nak besarkan anak2. Dalam neli cafe ni ada berpuIuh vendor sama² cari rezeki nak sara hidup.

“Janganlah g4nggu kami. Sy minta maaf dari hvjung rambut sampai hvjung kaki kalau ada sesiapa yang kami pernah ters1nggung kan perasaan,” ujarnya.

 

Rata-rata netizen meluahkan rasa kasihan melihat kesakitan dihadapi wanita tersebut dan mendoakan agar Ezzah sekeluarga dilindungi serta dipermudahkan segala urusan.

Ya Allah sampai macam ni sekali

 

Sumber: Instagram Ezzah Nellysa & Afiq ZulkiflyOMM

About admin

Check Also

Selepas Dua Tahun Kem4tian Ashraf Sinclair, Ini Ke4daan BCL Sekarang

  Penyanyi Bunga Citra Lestari (BCL) kini menjalani kehidupan sebagai ibu tunggal selepas suami tercinta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.