Meng4lir Air Mata! Abang Yasin Cerita Apa y4ng Yasin Cakap Masa Berjumpa

 

Kisah penahnan dan pendkwaan penyanyi Yasin Sulaiman sememangnya mengejvtkan industry seni tanah air kita ini.

Siapa yang sangka Yasin akan ditahan pihak berkvasa, kerana memiliki pokok yang dil4rang sama sekali oleh und4ng-und4ng negara Malaysia.

Mempunyai sebab yang tersendiri, Yasin dikatakan menggunakan bahan berkenaan untuk kegunaan sendiri saja. Akan tetapi penyanyi ini tetap didkwa atas tudvhan mengdar barang terl4rang berkenaan.

Kes Yasin Sulaiman ini mendapat sokongan dan perhatian ramai rakan seni. Antara yang turut memberi sokongan ialah rakan dari kumpulan nasyid Brothers, kumpulan Raihan, dan juga Wardina yang meminta Yasin menerima raw4tan segera.

Selain itu pihak family Yasin turut sentiasa memberi sokongan yang tak berbelah bagi dan amat kuat kepada penyanyi ini.

Melalui satu kenyataan di rancangan Melodi, abang kepada Yasin Sulaiman iaitu Zain Sulaiman berkata, ini semua merupakan takdir dan satu uj1an buat adiknya itu dan family nya.

“Ini merupakan takdir serta ketentuan Allah. Kami sekeluarga terutamanya anak-anak kepada Yasin, dan juga ayah kami, akan sentiasa bertabah dengan uj1an ini.”

Ditanya tentang perasaan ketika mendengar pendkwaan terhadap adiknya, Zain dilihat amat sebak dan mengalirkan sedikit air mata.

“Perasaan masa tu amat sebak, saya tak boleh. Tak pernah masuk mahkmah, saya first time masuk. Apatah lagi ni mel1batkan hal adik saya sendiri. Memang perasaan sebak tu saya tak dapat nak kawallah.”

“Apabila diluar mahkmah, ketika dikerumuni wartawan saya cuba had kan kata-kata saya. Jika saya cakap lebih lagi, sudah tentu saya akan breakdown lah masa tu.”

“Saya berterima kasih kepada semua kenalan beliau, saudara yang dekat dan jauh, apa yang Yasin perlukan sekarang ini merupakan doa dari kalian. Yang dapat tukar takdir ini ialah doa.”

Ditanya tentang perjumpaannya dengan Yasin di mahkmah, Zain mended4hkan bahawa Yasin begitu merindui anak-anaknya.

“Bila saya jumpa Yasin hari tu, dia bagi tahu pada saya, bahawanya, dia rasa sangat-sangat rindu pada anak-anaknya.”

Itulah komen dari Zain Sulaiman tentang ks yang terjadi kepada adiknya penyanyi Yasin Sulaiman. Zain berharap dan berdoa agar, akan berlaku sesuatu yang baik kepada Yasin Sulaiman.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook NewsToday 80

Sumber : Harian Metro   via APPLE HIJAU

About admin

Check Also

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bek4s pengurus perib4di buat Mak Wan Latah

“Bertaubat ibu, cari reda Allah” -Pesan bekas pengurus peribadi buat Mak Wan Latah Perbalahan antara …

Leave a Reply

Your email address will not be published.