“Kalau saya tert0ngg3ng kat rum4h nang1s deng4n anak-anak, netizen t4k datang k3tuk pintu saya,” Luahan Shuib undang seb4k…

 

Pelawak dan usahawan popular, Shuib Sepahtu mengakui sukar untuk ‘move on’ sungguhpun arwah isteri tercinta, Siti Sarah Raissuddin sudah pergi menghadap Ilahi sembilan bulan lalu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Menurut Shuib, sungguhpun perasaan mengingati arwah isterinya ada pasang surut, namun, rasa kehilangan masih lagi berbekas dalam hati, seolah-olah Sarah baru sahaja pergi meninggalkan dirinya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Turun naik itu ada… Ada masa kita kuat, bangun pagi rasa best je. Macam waktu saya balik kampung haritu. Dada rasa lapang dan happy tengok anak-anak berpuasa di sana. Dalam masa sama, saya ajak juga kawan-kawan di Kuala Lumpur untuk sama-sama berbuka puasa di sana

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

.

“Semuanya ok, semuanya happy. Tapi, bila saya balik semula ke sini, langkah ke pintu rumah tu, dia jadi auto ingat pada arwah. Semua datang macam mana first day (kehilangan) dulu. Mungkin begitulah… Ada masa ok, ada masa tak ok. Bila kita teringat dekat dia, kita baca dan sedekah Al-Fatihah dan kita mengaji untuk dia.

“Saya tak reti nak cakap move on tu macam mana. Padahal dah sembilan bulan. So, lalu jelah, insya-Allah mesti ok nanti,” katanya kepada Gempak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Shuib ditemui pada majlis buka puasa Indigital yang berlangsung di Hotel Royal, Kuala Lumpur malam semalam.

Dalam pada itu, dia cuba juga untuk menerima suratan yang telah ditentukan kerana tidak mahu terus hanyut dibawa perasaan.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

“Ikhtiar sendiri juga untuk lalui semua ini. Memang saya akui terbawa-bawa, takut terlarut dalam rindu… sedangkan perjalanan anak-anak masih jauh. Tanggungjawab saya pada mereka besar. Jadi, bagi saya, baik saya tidak terus layan perasaan dan beri perhatian penuh pada anak-anak,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Shuib memberitahu yang dia tidak mahu memikirkan kritikan atau tohmahan netizen tentang dia dan anak-anaknya.

“Saya tak kisah orang nak cakap apa pun. Apa yang kita pegang, apa yang kita tahu dan rasa, kita jalan sahaja… nak fikirkan orang apa pun tak boleh. Kalau saya tertonggeng kat rumah nangis dengan anak-anak, netizen tak datang ketuk pintu saya,” tutup Shuib.

Untuk rekod, allahyarham Sarah meninggal dunia pada 9 Ogos tahun lalu selepas melahirkan anak keempatnya Ayash Affan dalam keadaan dijangkiti virus COVID-19.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Sumber : gempak

About admin

Check Also

Selepas Dua Tahun Kem4tian Ashraf Sinclair, Ini Ke4daan BCL Sekarang

  Penyanyi Bunga Citra Lestari (BCL) kini menjalani kehidupan sebagai ibu tunggal selepas suami tercinta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.