” Tok Sidang tak boleh memandai mand4i bagitahu” – Jinggo Tak M4suk Campur Urusan Rumah Tangga Anak

 

Kini bergelar datuk selepas anaknya menimang cahaya mata, pengarah terkenal Azman Haji Yahya atau lebih dikenali sebagai Jinggo enggan mengulas lanjut mengenai nama cucunya, Bunga Elhaq.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Jinggo berkata nama cucunya itu merupakan kombinasi nama anaknya, Uzair Haqimy dan menantunya sendiri, Elisya Sandha.

“Nama cucu Tok Sidang….BUNGA ELHAQ….Elhaq tu rasanya singkatan Elisya and Haq..So tu jer ler yang Tok Sidang boleh bagitau ke komer takat ni… Yang lain Tok Sidang tak boleh memandai mandai bagitahu… sebab apa? Sebab Bunga Elhaq bukan anak Tok Sidang tapi cucu Tok Sidang.

“Kalau Tok sidang buat keputusan pasal Haq and Mikha… ada orang lain masuk campur… Tok Sidang… naik angin…sebab apa? Sebab deme anak Tok Sidang, bukan anak komer…jadi nye…

“Bior Haq dengan Elisya yang mula update pasei Bunga Elhaq… baru le Tok Sidang pulak…sebab ape? Sebab Tok Sidang and Sis ni Dada and Nana Bunga Elhaq… eya idak?,” tulisnya.

Dalam pada itu, Jinggo memberitahu dia tidak mahu masuk campur dalam urusan rumah tangga anaknya kerana mahu mereka belajar serta membuat keputusan sendiri.

 

“Kalau kita masuk campur itu ini begitu begini, bila nye deme nak belajor buat keputusan untuk keluarga deme sendiri. Moral of the story, Jangan campor urusan anak anak kita yang udoh kawin, kita ni orang tua ni ushaaaa jer…peratiiii jer..

“Senang cerita bior le anak kita yang udoh kawin… yang udoh ada anak… yang udoh ada family buat keputusan sendiri kecuali bila terpaksa atau bila tiba masa…kita orang tua ni kena masuk campor baru kita nyebuk balik …Eya idak?,” tulisnya lagi.

Terdahulu, Uzair Haqimy mendirikan rumah tangga bersama Elisya Sandha pada 21 Ogos tahun lalu. Elisya selamat melahirkan cahaya mata sulung perempuan pada Sabtu lalu.

Komen Netizen:

 

Sumber : https://www.rotikaya.com/

 

About admin

Check Also

Beli bar4ng dapur cec4h RM300, isteri terdi4m suami marah2 kat4 boros

yutyututyutyutut Sudah menjadi tanggungjawab suami memberi nafkah kepada keluarganya, termasuklah menyediakan keperluan rumah seperti makanan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.