Trend Niaga Cedok, PU Amin Jelask4n Hukvmnya

 

Hari ini penggunaan aplikasi TikTok bukan sahaja untuk berhibur, namun menjadi salah satu platform untuk penggunanya berniaga. Apatah lagi kini sudah ada TikTok Shop yang memudahkan lagi urusan jual beli menerusi aplikasi tersebut.

Bagaimanapun satu trend di TikTok hari yang mana penjual membuat siaran langsung dan menjual menggunakan cara satu cedok dengan harga tertentu. Susulan itu, Pencetus Amin jelaskan hukvman jualan secara teknik sebegini. Berikut adalah penerangan PU Amin mengenai hukvman jualan ceduk tersebut:

Untuk info trend niaga cedok ini semakin hari makin ramai yang melakukannya. Dari jualan jajan, kosmetik dan pelbagai lagi produk diniagakan. Malah ia juga turut menarik perhatian pelanggan untuk membelinya.

Perkongsian video PU Amin mengenai hukvm trend niaga cedok di TikTok ini sangat jelas. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai perkongsian rakaman ini di ruangan komen seperti berikut:

“Akhirnya ada pun video pasal benda ni nak cakap dengan orang kita bukan pakar hehe”

 

Screenshot at Jul 19 08-58-51

 

“Ibarat main tangkap cekelat kat arcade. Kadang bayar token seringgit belum tentu dapat sama banyak dengan harga token. Jadi ada unsur kerugian”

“Ya, saya ada tegur cakap ada unsur gharar sebab tak pasti apa yang dapat. Pastu orang dalam live semua kecam saya”

 

Screenshot at Jul 19 08-58-08

 

“Cadangan saya kalau nak teruskan mungkin boleh guna penimbang untuk kepastian sebenar yang cust dapat”

 

Screenshot at Jul 19 08-57-49

 

“Tahniah ustaz. Keep tegur peniaga. Kadang2 diorang terbuat sebab tak tahu”

 

Screenshot at Jul 19 08-57-25

Sumber  : HCL

About admin

Check Also

Pnump4ng Tiada Duit Kecil, Pm4ndu Grab Halalkn Je. Sbulan Kmudian Dpt Surat Msteri Diselit di Wiper Kereta

  Siapa sangka, tindakan seorang pemandu Grab menghantar seorang penumpang tanpa mengambil sebarang bayaran sebulan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.